lauantai 24. joulukuuta 2011

Heippa ja hyvää joulua lukijoille!
Olin eilen illalla vielä ihan toiveikkaana valkoisen joulun suhteen, mutta aamulla oli sitten enään vaan vettä jäljellä.. No jokatapauksessa, hepat ja minä pidimme vapaapäivän tänään, käytiin kuitenkin syöttämässä hepoille vähän omenoita ja porkkanoita joulun kunniaksi.
Sain muuten vihdoin ja viimein uuden videokameran, edellinen isompi videokamera oli jo aika vanha ja se ei suostunut siirtämään videoita tietokoneelle ollenkaan, joten nyt saa siis varmaan vähän enemmän videoita valmennuksista ja kisoista tänne blogiinkin.

Lukijoiden lähettämien kysymyksien vastaukset:

Onko sun vanhemmat jotain heppaihmisiä kun ainakin tän perusteella sulla on niin mahottoman hienot puitteet harrastaa? Ja ootko ajatellut ihan ammatiks? Mitä opiskelet?
- Äitini on pienestä pitäen harrastanut hevosia ja ratsastaa vieläkin, ja pyörittää siis tällä hetkellä täysihoitotalliamme. En ole vielä miettinyt tulevaa mahdollista ammattia tai sitä, että liittyykö siihen hevosia/ratsastusta. Käyn lukiota, ja yritän valmistua 4:ssä vuodessa :)

Minkä kokonen on isoin este minkä oot hypänny Fajanalla?
- En tiedä, en ole koskaan hypännyt Fajanalla korkeutta, mutta varmaan joku 130cm

Minkä ikäisenä aloitit ratsastamisen? Mikä on korkein este minkä olet hypännyt? Entä rata(kotona)?
- Olen ihan muutaman vuoden iästä asti käynyt silloin tällöin kokeilemassa ratsastusta omilla tai laina-hevosilla, mutta säännöllisesti aloitin varmaan joskus 6-7-vuotiaana? Olen hypännyt pikkuponilla 145cm esteen, ja isolla ponilla 160cm V-esteen (eli keskeltä n. 10cm matalempi). Ratana varmaan jotain 130cm

145cm este ja poni 138cm korkea ;)

Monta hevosta ratsastat yhtenä päivänä ? (: Minne Cara myytiin? Mitä kisatavotteita sul on tulevaisuudelle ? :))
- Riippuu ihan päivästä, suurin osa hevosistamme on vielä suht nuoria joten niillä kaikilla ei ratsasteta joka päivä, esimerkiksi 4-vuotias Tirppa liikkuu viikossa vain n. 4kertaa. Eilen ratsastin kolme, ja tänään pidin vapaapäivän. Cara myytiin Valkeakoskelle.
Kisatavoitteista en tiedä, ainakin junnucupia tarkoitus hypätä ensi kaudella ja noviisia Tirpalla. Etukäteen on tietty tosi vaikea sanoa kauheasti mutta kaikki riippuu ihan siitä miten hepat kehittyy ja lähtee kisakaudella kulkemaan. Sen enempää en osaa 'tulevaisuudelle' antaa tavoitteita koska hevosten ehdoilla mennään, eikä esteitä nosteta ennenkuin hevoset on siihen valmiita :)

Millainen on sun arkipäivä? Entä vapaapäivä? Ja näätkö paljon ja kuinka usein kavereita arkisin ja viikonloppusin?  - Arkipäivä riippuu paljon siitä että moneltako pääsen koulusta. Jos pääsen aikaisin, meillä on yleensä valmennus parilla hevosella. Ja mitä aikaisemmin pääsen koulusta, sitä useammalla hevosella ehdin ratsastamaan, mutta äitini onneksi ratsastaa hevosia myös ja tarvittaessa juoksuttaa Fajanaa. Tommi yleensä hoitaa poniensa ratsastuksen itse.
Jos vapaapäivällä tarkotat esim. viikonloppua niin silloin ratsastan joko aamulla tai illalla ja teen sitten muun ajan jotain muuta esim. näen kavereita. Arkisin kavereita näkee koulussa sekä tallilla, viikonloppuisin ehtii hyvin nähdä muitakin kavereita :)

Toivotko koskaan että olisi vähemmän hevosia?
- Välillä olisi kyllä kiva jos olisi enemmän aikaa muuhunkin kuin hevosiin, mutta toisaalta on todella kiva että saan ratsastaa paljon ja samalla mahdollisuuden oppia enemmän!

Kuinka vanhana sait ekan ponisi?
- ihan 'oma', eli pelkästään minun käyttööni hankittu poni tuli perheeseemme vuonna 2007 kesällä, olin silloin 12-vuotias. Minulla oli myös ylläpitoponi vuosina 2006-2007.

Kerro entisestä ponistasi Carasta?
- Cara on siis vuonna 2004 syntynyt saksalainen ratsuponi (e.Cascaya, i. Mac Geyver N, ei. Windsor N), joka tuli mulle vuonna 2009 loppukesästä, sillon se oli 5-vuotias. Kilpailin Caran 5-vuotiskaudella loppuvuonna 90-100cm luokkia ja 6-vuotiskaudella 100-115cm luokkia. Cara oli ihan hyvä ratsastaa sileällä ja oli aika vahva hypätessä mutta kuitenkin rehellinen ja ihan suht paljon kapasiteettiakin löytyi, multa vaan loppui ponivuodet vähän liian aikaisin. Koulua en pahemmin kisannut vaikka olisi Caralla ollut potentiaalia sillekin puolelle :)
Me myimme Caran alkuvuodesta 2011. Cara oli Suomen kantakirjan lisäksi myös Saksassa kantakirjattu Schleswig-Holsteinin alueella. Caralla oli myös kvaalit 5-vuotiaana Saksan Bundeschampionat'een mutta ostettiin Suomeen ennen finaalia. Kuvia löytyy tuolta yläpalkin 'Entiset hevoset'-sivulta.
Tässä muutama kuva, jota ei täältä blogista löydy:


  
Miksi Cara myytiin, sen sijaan että Tommi olisi alkanut kisaamaan sillä?
- Cara oli Tommille silloin liian iso ja vahva.


Tommin uudesta ponista toivottiin lisää tietoa, eli Mollystä. Kyseessä on jo vanha, mutta hyvin reipas tamma, joka toimii hyvänä opetusmestarina Tommille. Molly Madsen on n. 10cm isompi kuin Jack ja paljon reippaampi, toivottavasti yhteistyö lähtee hyvin käyntiin ja Tommi pääsee kisaamaan jo heti alkukeväästä :)

Ensi postaukseen voisin vaikka yrittää tehdä sitä toivottua varustepostausta hevostemme varusteista, kaikkia varusteita en kuitenkaan pysty millään kuvaamaan, mutta osan varmasti :)

4 kommenttia:

 1. niiin toivoisin erikoispostausta teidän tallista :)

  VastaaPoista
 2. samaa toivoisin kun aiempi anonyymi eli tallipostausta, ja lisäksi haluaisin kysyä, että mitä tarkoittaa tuuppailu, ja kun ratsastetaan eteen alas, sekä onko avot sama asia kuin sulkuväistöt? :D

  VastaaPoista
 3. mitä te sit teette poneille ku tompsalta loppuu ponivuodet?

  VastaaPoista
 4. voisit tehä sellasen "listan" tavoitteista ja parannettavista asioista sun ratsastuksessa näin vuonna 2012 :)

  VastaaPoista