keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Taas lisää lunta.. Sunnuntaina tuli varmaan 30cm lisää ja tänäänkin jonkin verran, eiköhän kohta jo riittäis. Sunnuntaina ei pidettykkään koulutuntia joten pitää yrittää saada jollekin muulle päivälle järjestettyä se.

Fajanalla on taaaas jäänyt sen satula epäsopivaksi, selkälihakset on kasvaneet niin paljon.. reilu puolen vuoden aikana Fajanalla on ollut jo kolme eri satulaa ja nyt neljättä ettimään. On se tietty positiivinenkin juttu, ja onhan se hyvä että ne lihakset on vihdoinkin saatu kasvamaan. muutama kuukausi sitten kun tää viimeisin satula Fajanalle sovitettiin, se oli just täydellinen sille, mutta nyt taas käynyt hirveän ahtaaksi ja pieneksi, ja vähän alkanut puristamaan sään sivuilta. Onneksi huomattiin taas ajoissa niin ei ole ehtinyt tulla selkävaivoja. Tällä hetkellä meidän satuloista vain koulusatula sopii vajalle, eli lähiaikoina ratsastan siis koulua oikein urakalla ;) hyppäämään en sillä satulalla lähde, pitää yrittää löytää joku sopiva estepenkki mahdollisimman nopeasti, ja toivottavasti ruskeana löytyisi joku kiva joka sopis sekä fajanalle että mulle :)

Eilen kävin Fajanalla vaan kävelemässä pellolla ja menin ihan kevyesti kentällä.

Ratsastin jo heti aamusta Tirpan, joka oli aika energinen aluksi. Käytiin pellolla kahlaamassa hangessa turhat energiat pois ja sen jälkeen kentälle. Tirppa oli ihan mukava ja jaksoi välillä jopa keskittyä tehtäviin. Aluksi pitää aina tuijotella ja katsella mitä muualla tapahtuu, mutta kun ihan vähän väsähtää niin jaksaa keskittyä ratsastajaan, ja siihen mitää pitää tehdä. Laukassa oli ihan hyvä ja rento, vähän on toisessa suunnassa vielä huonompi tasapaino eli välillä mennään kivaa kylki-myyryä sisälapa edellä, mutta muuten tosi hyvin. Ravissa keskitytään siihen että saadaan aktiivinen ja reipas ravi, ja aina jos jää tuijottelemaan/kyyläilemään niin heti korjataan eteen. Samoin myös jos rullaa kuolaimen alle, niin heti joko pohkeesta eteenpäin tai sitten tehdään pientä avoa uraa pitkin joka saa ponin hieman kokoamaan itseään ja näin automaattisesti nousemaan edestä. Onneksi kuolaimen alle-rullausta tapahtuu vain silloin kun Tirppa alkaa väsyä eikä jaksa enään liikkua reippaasti eteenpäin tai kantaa itseään, onhan se kuitenkin vasta 5v tänä vuonna. Toukokuussa muistaakseni tulee muuten täyteen vuosi Tirpan ratsukoulutuksen aloittamisesta :)

Illalla menin vielä Mollyn kentällä, ihanaan ruuhka-aikaan, taisi meitä olla jopa parhaimmillaan 7 samaan aikaan kentällä. Aluksi molly oli aika jännittynyt kun piti kokoajan väistellä muita heppoja ja siirtyillä käyntiin, mutta lopuksi pahimman ruuhkan lähdettyä alkoi rentoutumaan taas ja meni ihan hyvin. Laukassa varsinkin on alkanut poni kulkemaan tosi rennosti ja rauhallisesti. Loppuraveissakin malttoi jo rentoutua, mikä ennen on ollut aika vaikeaa kun laukassa välillä vähän kuumuu eikä malta enään laukan jälkeen ravata :)

Mollyn jälkeen ratsastin vielä Connin. Conni oli kans ihan hyvä, aika vahva aluksi ja vähän tuijotteli lumikasoja ja porttia. Tein vähän samoja juttuja kuin pari päivää sitten ja yritin saada vasenta lapaa kuriin, kun ei oikein kuunnellut vasenta pohjetta ja lapa karkasi aina tilaisuuden tullen joko sisään tai ulos. Menin koko kentän kokoista kahdeksikkoa ja aina oikeassa kierroksessa taivutin ulos jotta sain ulkolavan hallintaan. Vasemmassa kierroksessa piti koko ajan valvoa vasenta lapaa ettei se paina sisään sisäänpäin taivuttaessa. Jonkin aikaa tein tuota kahdeksikkoa ja tuli vähän paremmaksi, ja vähän kevyemmäksikin edestä. Laukassa tein vähän samoja juttuja samalla idealla, ja myös avotaivutusta että sain sisälavan hallintaan ja enemmän tukea ulko-ohjalle. Lisäksi tein pari laukanvaihtoa, jotka tosin ei aluksi meinanneet onnistua ollenkaan kun conni kävi taas kauhean vahvaksi edestä. Lopussa kuitenkin saatiin nekin toimimaan, jonka jälkeen ravasin loppuravit ja kävelin.Tänään Tirppa piti vapaapäivää ja Fajanalla oli kevyt kävely-päivä. Taluttelin sitä ensin hetken kentällä ja pellolla, jonka jälkeen kävin vielä ilman satulaa selästä käsin kävelemässä pellolla.
Tänään ei mun tarvinnut muita heppoja liikuttaakkaan :) 

pellolla :)

Miki metsäteillä :)


Sitten sain vielä Lauralta tänään vanhoja kuvia musta ja Carasta Korpilahden kisoista kesältä 2010, laitan ne tähän loppuun vielä :) Eli kuvista kiitos Laura Mattila :)
1 kommentti:

  1. Ihana blogi sulla! :) tuossa on mun blogi jos haluut käydä kurkkaamas
    http://immylainen.blogspot.com/

    VastaaPoista