lauantai 5. toukokuuta 2012

Tänään oltiin taas valmennuksessa, mukana oli Fajana ja Viivi. Videoita en ole vielä jaksanut siirtää koneelle joten video- tai kuvamateriaalia ei tähän hätään löydy. Fajanan kanssa tehtiin taas ravihyppyjä ja vähän jumpattiin hyppyä okserilla, sekä sarjalla. Ei menty kovinkaan kauaa ja lopetettiin aika ajoissa kun Fajana hyppäs niin hyvin. Viivi meni kans ihan hyvin, silläkin aloitettiin ravihypyillä ja sitten rataa ja yritettiin löytää hyvää rytmiä ja tempoa.

Eilen kävin koulun jälkeen ratsastamassa Viivin, jonka jälkeen menin Fajanan kentällä kevyesti ja kävin maastossa kävelemässä lopuksi. Tirppa on ollut parin viikon lomalla ja palailee kohtapuoliin taas töihin. Odotetaan innolla mitä 'kivoja' juttuja se on tämän loman aikana keksinyt ;)

George Morris-klinikka, Ypäjä, 24.-26.4.2012
Mukana oli Pinkku ja Fajana, ja kaksi ensimmäistä päivää menin Pinkulla, kolmannen Fajanalla. Aivan kuten arvelinkin, Fajana kävi todella kuumana taas kun oli niin paljon muita vieraita hevosia samassa hallissa, varsinkaan alkuverryttelystä ei oikein meinannut tulla mitään. Onneksi Fajana vähän rauhoittui kun alettiin hyppäämään, vaikka välillä pitikin laukkoja vaihdella ristille, sählätä ja vähän pomppia sinne tänne :) Morris tykkäsi Fajanasta tosi paljon ja antoi anteeksi pientä sähläystä ja kuumumista. Fajana on Morriksen mielestä ihanan pirteä hevonen ja hyvä hyppääjä. Hän sanoikin, että Fajanan väriset hevoset ovat kuulemma kuin punatukkaisia naisia, yhtä temperamenttisia ja vaikeita luonteeltaan ;) No eivaan, onneksi Fajana käyttäytyi ihan suht asiallisesti eikä tarvinnut hävetä silmiä päästä..
Pinkkukin onneksi käyttäytyi ihan nätisti vaikka suurin ongelma ja 'pelon' (tai pelleilyn...) kohde olikin katsomo toisella pitkällä sivulla täynnä ihmisiä, jonka vuoksi pitikin aina välillä loikkia tai sinkoilla karkuun.
Aluksi jännitti kauheasti, että miten oikeen tuun ymmärtämään mitään, mitä Morris yrittää selittää tai kertoa, mutta onneksi Morris puhui aikalailla sellasta 'idioottienglantia', eli tyhmäkin (=minä) ymmärsi. Robby oli myös tulkkina, mikä oli suuri helpotus!
Eniten Morris ehkä huomautti mulle mun käsistä, eli mun pitäisi tehdä puolipidätteet vielä enemmän ylöspäin, ikäänkuin pidätteissä nostaisin jotain. :)

Tässä pari videolta otettua kuvaa, sekä videot: (kuvien kuvateksteissä vähän tietoo harjotuksista ja tehtävistä:))
tässä harjoituksessa piti kolmoissarjalla tarpeen mukaan käyttää johtavaa ohjaa, jos hevonen hyppäsi vinoon.

tässä harjoituksessa piti hypätä suoralla hevosella vinosti suhteutettu 5 askeleen linja

Tässä hyppäsimme jotain S-kirjainta muistuttavaa kaarevaa tehtävää, kaks seuraavaa kuvaa on myös tästä tehtävästä
Pitkä vesi ja raipan käyttö ponnistuksessa

pitkä vesi ja raipan käyttö ponnistuksessa

Pinkku ihmettelee katsomoa :)


muistaakseni 4-esteen sarja, jossa keskityttiin kantapäihin ja niiden alhaalla pitämiseen


Ensimmäinen päivä:

Toinen päivä:


Kolmas päivä:


Kerava alue-kisat 29.4.2012
Oltiin siis sunnuntaina Keravalla tämän kauden ekoissa alue- ja ulkokisoissa! Hyppäsin Fajanalla 100 ja 110. Tommi oli kans Mollyllä mukana. Ekassa luokassa Fajana kävi jo verryttelyssä tosi kuumana ja ei oikein rauhoittunut radalle ollenkaan. Rata oli aika epätasainen ja saatiin yksi pudotus kun pidätteet eivät oikeen menneet läpi. Toiselle radalle en verrytellyt verkka-alueella ollenkaan ja vaan rauhotuttiin maastossa. Toinen rata oli kiva, tasainen ja Fajana odotti hyvin ja sain kaikki avut läpi. Uusinnassa yhdelle esteelle kävi pieni ajatuskatkos ja hypättiin yksi este parin raviaskeleen kautta :D no pikkuvikoja.
Laitan tähän vielä videon ja kuvia:
(kuvat: Eevi Toiviainen, http://paulanhevoskuvat.kuvat.fi/ ja Tommi)
Huomenna (lauantaina) mennään Laaksolle kisoihin Pinkun ja Mollyn kanssa, saa nähdä uskaltaako Pinkku mennä isolla Laakson kentällä.. :)

9 kommenttia:

 1. kuka on tää viivi ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. yks tamma jota oon välillä ratsastanut (:

   Poista
 2. Hienoja hevosia sulla! Mistä sä olet löytäny ne? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos:) Fajana on Saksasta, Tirppa ja Pinkku Suomessa syntyneitä ja suoraan kasvattajalta ostettu.. Kinkku on Hollannista ja ponit löytyny ihan Suomesta..:)

   Poista
 3. Vitsi toi fajana on kivan näkönen!:) minkä kokonen se on?

  VastaaPoista
 4. Hienot hepat! Millä meette kisoihin, onko teil traikku vai hevosautp?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos:) meillä on molemmat, sekä heppa-auto että traileri..:)

   Poista
 5. Kiva postaus! :)
  Haastoin sut muuten mun blogissa:
  http://ainojamaxi.blogspot.com/2012/05/kysymyshaaste.html

  VastaaPoista