tiistai 19. helmikuuta 2013

Heippa,

Tänään oli pilvisempi ja sateisempi päivä kuin eilen, mutta ei haitannut kun on maneesi ja kaikkialla on katokset ja tallit ovat yhdessä samassa rakennuksessa. Niin kuin eilenkin, päivä alkoi klo 8 aamulla tallissa hevosten viemisellä kävelykoneeseen. Kun Kevin tulee talliin, aloitamme ratsastukset, sillä Kevin päättää kuka ratsastaa milläkin hevosella ja missä järjestyksessä hevosia laitetaan kuntoon. Ratsastin ennen lounasta kolme hevosta, ja tunnin lounastauon jälkeen vielä neljännen. Sen jälkeen laitoimme kamoja, siistimme ja puunasimme hevosia ja laitoimme ne toisen kerran kävelykoneeseen.
Tallissa on aika samanlainen rutiini joka päivä, hevoset ratsastetaan kerran, ne kävelevät kaksi kertaa kävelykoneessa ja lisäksi pari hevosta saattaa päästä vuorotellen tunniksi pieneen tarhaan sisäpihalle, mikä tosin ei ole "ulkona" sillä sisäpihallakin on katos ja seinät. Myös heti ratsastuksen jälkeen hevoset laitetaan kävelemään koneeseen noin vartiksi. Ainoastaan nuoret kolmevuotiaat, joita on muistaakseni neljä tai viisi, pääsevät ulos pyöröaitaukseen päiväksi. Tosin sitten kun laitumella alkaa kasvamaan uusi ruoho, pääsevät osa hevosista sinne. Kilpahevoset eivät kuitenkaan tarhaile tai pääse laitumelle. Tallissa on myös pieni shettis, joka on omistajien lapsien poni, ja se viedään aamulla joko omistajien pihalle syömään nurmea tai maneesin viereen syömään kiinnitettynä pitkään liinaan :D se poni on aivan super suloinen ja ihan törkeän pieni, joku max 90cm :)
Hevosten ruokinnoista en niin tiedä, kun se ei tehtäviimme kuulu, mutta kolme kertaa päivässä ne saavat väkirehut ja heinät neljä tai viisi kertaa. Karsinat putsataan aamuisin jo ennen kuin me menemme talliin, en tiedä putsataanko niitä vielä illallakin. Päivät ovat aika rankkoja kun koko ajan on tekemistä, mutta aika kuluu todella nopeasti ja illalla nukahtaa hyvin ;D laitan loppuun vielä kuvia, jos puhelimeni ja blogger suostuvat yhteistyöhön!


1 kommentti: