tiistai 5. maaliskuuta 2013

Moikka!

Täällä on kelit lämmenneet ihan kauheesti, yöllä saattaa vielä mennä pakkasen puolelle mutta auringon noustessa lämpötilakin nousee nopeasti. Tänään oli ihanan lämmintä, aurinko paistoi ja lämpötila oli päivällä +18! Ihanaa, tätä olen odottanut koko kylmän ja pitkän talven <3 Auringosta ja lämmöstä tulee niin ihana keväinen fiilis. Harmi vaan että joudun pian takaisin Suomen pakkasiin, voisin mielelläni jäädä tänne kesään asti, mutta en voi koska koulu......

En ole ehtinyt oikein päivittelemään blogia, mutta nyt on vähän ylimääräistä aikaa. Viikko sitten tiistaina kävi pieni tapaturma, päivän seitsemäs hevoseni päätti hankkiutua eroon minusta ja linkosi minut selästä. Olkapää ja käsi taisi jotenkin revähtää mutta kipulääkkeillä mennään ja nyt vasta voin käyttää kättä melko normaalisti. Oltiin päästy taas ulkokentälle ratsastamaan pienen tauon jälkeen, kun kenttä oli ollut jäässä, ja hevoset olivat aika virkeitä. Lisäksi maneesiin vietiin irtojuoksutettavaksi joku varsa joka sitten häntä tötteröllä kaahasi ympäri maneesia ja kaikki hevoset kentällä sinkoilivat vuoron perään. Kerran sitten kaikki hevoset kentällä sai sätkyt jolloin olin juuri kävelemässä pitkin ohjin, ja myös minun hevoseni sinkosi täysillä eteenpäin, pukitti hervottomat loikat, kääntyi sekunnin sadasosassa ympäri ja minä jatkoin matkaa kohti kentän pohjaa.. Heh, kävin kuulemma aika korkealla lentäessäni :D olin muuten kolmas ratsastaja jonka tämä sama hevonen on lingonnut selästään kahden viikon sisällä.

Viime loppuviikosta suurin osa hevosista raspattiin, joten meillä oli aika vähän ratsastettavia, max neljä hevosta päivässä. Käytiin myös kahtena päivänä kisoissa, jossa Kevin hyppäsi 120-130 luokkia nuorilla, ja Sofia omalla hevosellaan. Nämä kisat kestivät yhteensä kahdeksan päivää, jonka aikana oli erilaisia derby-luokkia, normi esteluokkia, poniluokkia sekä erikokoisia luokkia junioreille, lapsille, nuorille yms. Oli tosi mielenkiintoista olla mukana katsomassa. Yksi suomalainenkin oli myös kisaamassa ja sijoittuikin.

Tänään oltiin kuuden nuoren hevosen kanssa sellaisissa nuorille hevosille tarkoitetuissa kisoissa harjoittelemassa, ja hyppäsin siellä kahdella. Olen ratsastanut näitä kahta hevosta päivittäin täällä oloaikanani ja hypännyt niillä myös, joten sain mennä niillä niiden ensimmäiset kilpailut :) Ensimmäinen hevonen, lempinimeltään Truus, on iso mutta kiltti 5-vuotias(tai 4, en ole ihan varma). Se ei ole ratsastettaessa mikään erityisen mukava, koska on luonnostaan todella jäykkä ja sitä kutsutaankin rautakangeksi.. Tosin ravissa ja käynnissä se on alkanut vähän jo vetreytä kun olen yrittänyt jumpata sitä ahkerasti, eilen se olikin aika mukava ratsastaa, jopa laukassakin tuli hyviä pätkiä. Tänään kisoissa sitä pelotti aika paljon, jonka takia se ei kunnolla laukannut eteenpäin, jolloin myöskään sen laukkaa ei voi koota yhtään, mikä vähän haittasi hyppäämistä. Kuitenkin mentiin yli kaikista esteistä ilman ongelmia ja se olikin ainoa tavoite. Toinen hevonen on 5-vuotias tamma "Spielberg" lempinimeltään, ja se hyppäsi erittäin hyvin ja ylitti kaikkien odotukset. Vähän verkassa ja radalle mentäessä jännitti ja pelotti, mutta hyppäsi kivasti ja ratsastettavuus radalla oli todella hyvä! Oltiin ihan hämmästyneitä kuinka nätisti se meni, kun kotona se on yleensä suurin pelkuri ja kyttäilijä. Muutkin hevoset menivät hyvin, ainoastaan kotona yhden juuri ruunatun kovapäisen ruunan lastaus osoittautui aika haasteelliseksi, ja lopulta traktorin avustuksella sekin saatiin heppa-autoon.. :D
Kisoista tultuamme ratsastin vielä kaksi hevosta illalla, oli ihana ratsastaa kun oli niin lämmin eikä edes pitkähihaista tai hupparia tarvitse, saati sitten takkia. Illalla kuuden aikaan oli vielä +16 astetta!
Huomiseksi on luvattu myös aurinkoa ja lämpöä, ihanaa <3 loppuun vielä taas kuvia!


 

 

2 kommenttia:

  1. varmaan mahtava kokemus tuo matka! :) koska siis tulet Suomeen?

    VastaaPoista
  2. Minkä verran hyppäsit noilla kisoissa?:)

    VastaaPoista