lauantai 6. heinäkuuta 2013

Tuomarinkylän juhannuskisat 23.6.

Juhannusviikonloppuna hyppäsin sunnuntaina Tuomarinkylän perinteisissä este-jussi kisoissa, joissa mukana oli Pinkku ja Gromer.
Gromer hyppäsi vain 110cm luokan, kun sen kunto ei ole vielä erityisen hyvä ja se oli hypännyt useampana viikonloppuna peräkkäin kisoissa. Radalla Gromer oli ensimmäistä kertaa todella hyvä ratsastaa, odotti esteitä, lyhensi laukkaa tarvittaessa, pysyi tasapainossa ja hyppäsi hyviä hyppyjä. Valitettavasti sarjalla sattui pieni kommellus, kun Gromer hyppäsi pienellä ja korkealla hypyllä sisään josta johtuen sarjaväli jäi hieman pitkäksi, jolloin b-osa tuli ryminällä alas. Sarjan jälkeen jouduin tekemään voltin ja kasata Gromerin takaisin tasapainoon ja laukan hyvään rytmiin. Loppurata meni tasaisesti ja puhtaasti.

Kaksi ensimmäistä kuvaa on kuvannut Pinja Vallenius ja kolmannen Krista Uusitalo 

Pinkku hyppäsi 110cm luokan verryttelyluokkana jossa minua vietiin taas kuin märkää rättiä ympäri kenttää ilman minkäänlaisia jarruja tai ohjausta. Tosi kiva fiilis oli. Yhdestä esteestä Pinkku vain syöksyi ohi kun en pystynyt ohjaamaan kunnolla ja yhden puomin pudotti kun ei vaan odottanut estettä.

Viimeinen luokka oli perinteinen jokavuotinen vaikeutuva ratsastus, jossa esteiden korkeudet olivat 110-125cm, ja rata vaikeutui ja esteet nousivat loppua kohti. Jokaisesta puhtaasti ylitetystä esteestä sai esteen numeron verran pisteitä (esim. viidennestä esteestä saa viisi pistettä, kuudennesta kuusi, jne) ja se, jolla on eniten pisteitä ja nopein aika, voittaa.

Verryttelyssä yritin saada Pinkkuun jonkinlaista kontrollia. Pari kertaa Pinkku verkassakin sinkosi ihan täysiä laukalle ja laukattiin kovaa ympäri isoa verkkakenttää ja saatiin muutamia vihaisia katseita kanssakilpailijoilta. Muut ei vaan ymmärrä Pinkun huumorintajua.. :-)
Radalla Pinkku oli taas ihan villi, eikä jarrut toimineet, joten ainoaksi vaihtoehdoksi jäi painaa kaasua ja ratsastaa eteenpäin. Tällä kertaa ei siis tyylillä vaan vauhdilla, täysiä esteelle ja jonkinlainen pidäte ponnistuksessa ettei ihan läpi mennä esteestä. Selvittiin puhtaalla radalla ja aikakin oli sattuneesta syystä hyvä, joka riitti voittoon, hyvä Pinkku!

Kaksi ensimmäistä kuvaa kuvannut Pinja Vallenius 
 
Kaksi seuraavaa kuvaa kuvannut Johanna Järvi 


Neljä seuraavaa kuvaa kuvannut Krista Sääski (blogi)


 


<3

10 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Tommin eli jennyn pikkuveljen hevonen :)

   Poista
 2. Wau, upeeta! Onnea voitosta :) ihania kuvia!

  VastaaPoista
 3. Ihania kuvia, meette niin hyvin, ootte super pari Pinkun kanssa ::) !

  VastaaPoista
 4. miksei tommi hypänny itte gromella? :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tommi on lopettanut ratsastuksen jo jonkin aikaa sitten :)

   Poista
 5. tosi kiva postaus, hauskasti kirjotettu! (= onnea hienosta voitosta!

  VastaaPoista