sunnuntai 17. marraskuuta 2013

kuulumisia

Viime kirjotuskerrasta on aika paljon aikaa, ei ole oikein ollut jaksamista kirjoitella kun ei mitään ihmeellistä ole tapahtunut.  Fajana ja Tirppa hyppää ihan hyvin, Tirpalla seuraavat kisat on viikon päästä Tampereella ja Fajanalla vasta ensi vuoden puolella. Pinkkukin on kuntoutuksessa juhannuksena kisoissa tapahtuneen revähdyksen jäljiltä, ja pikkuhiljaa silläkin lisätään liikuntaa ja kohta pääsee taas hyppäämään. 

 
 
 
 

 
 

 
 
 

6 kommenttia:

 1. Laitoin sähköpostia! :)

  VastaaPoista
 2. Ite oon tehnyt neliöharjoitusta jos hevonen ei tunnu kääntyvän kunnolla. Pidän ulko-ohjan kunnon tuella ja vaadin kääntymään ulkoavuista lähes kaatuen sisälle ja saaden ulkolapaa paremmin "alle". Tätä tehostaen niin, että välillä teen hidastuksen neilön kulman jälkeen jossa vaadin hevosen oikein kunnolla alle ja nousemaan edestä, pikkuhiljaa pienentämällä apujen käyttöä. Kun tämä toimii niin vaadinkin kulman jälkeen kunnolla eteen ja hidastan taas uudestaan kulmaan.
  Harjotus on toiminut lähes jokaisella hevosella ja etenkin nuorille on ollut apua opettaa tällä tavalla kääntymään oikein ulkolapa edellä. Tsemppiä treeneihin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Itseasiassa olenkin joskus tätä harjoitusta aikaisemmin tehnytkin eri hevosen kanssa, mutta eipä tullutkaan tässä yhteydessä heti mieleen :) Täytyypä kokeilla josko auttaisi Tirpan kanssa

   Poista
 3. Mä olen työstänyt yhtä omaa ratsastettavaa nanningin valmennuksessa hyväksi todetun puomivinkin kautta. Aku kääntyy huonosti nimenomaan ratalaukassa vasemmasta jalasta. Niels laittoi mulle valmennuksessa puomin vinottain kasrteeseen, jolloin Akun oli pakko kääntyä itse. Kun kääntyminen sujui näin, otettiin puomi pois ja päästiin jatkamaan paljon paremmin :)

  Lisäksi mä olen tehnyt paljon vastalaukkaa niin suoralla kuin ympyräuralla ja muutenkin vahvistanut laukkaa pienillä siirtymisillä laukan sisällä :)

  VastaaPoista
 4. Millon uusi postaus??

  VastaaPoista