perjantai 11. heinäkuuta 2014

Pikaiset kuulumiset

Terveiset kaikille täältä Hollannista! Lähipäivät ovat olleet melko sateisia, ja ulkokenttä muistuttaakin tällä hetkellä isoa uima-allasta, mutta onneksi käytössä on maneesi, joten eipä ole tarvinnut kastua sateessa. Täällä tallilla on tällä hetkellä todella vähän hevosia myytävänä/ratsastettavana, joten päivät tallissa eivät ole kovinkaan kiireisiä, päinvastoin, välillä aikaa tuntuu olevan ihan liikaa. Minun lisäksi tallissa työskentelee hevosten kanssa kaksi muuta henkilöä, jotka molemmat ovat todella mukavia, ja vietämme paljon aikaa yhdessä myös työajan ulkopuolella. Minun tehtäväni yhdessä näiden kahden tallitytön kanssa on huolehtia hevosista ja niiden ruokinnoista. Tallin/karsinoiden siivouksesta huolehtii aamuisin kaksi muuta työntekijää.

Päivä alkaa hevosten aamuruokinnalla klo 7.30, ja olkien sekä heinien lisäämisellä jokaisen hevosen karsinaan. Tämän jälkeen hevoset käyvät kävelykoneessa kävelemässä reilun vartin ajan, jonka jälkeen aloitamme ratsastamisen. Lounastauko on n. 13-14 aikaan, jolloin sekä hevoset että me ruokailemme. Lounaan jälkeen hevoset menevät uudestaan kävelykoneeseen tai nuoremmat laitumelle/aitaukseen iltapäivän ajaksi. Loppu-iltapäivä onkin melko tylsä, kun tekemistä ei oikeintahdo millään löytyä.. Iltaheinät jaamme klo 16.30 ja iltaruuat klo 17.30, jonka jälkeen työpäivämme on ohi.
Minulla on tällä hetkellä ratsastettavana suurimmaksi osaksi nuoria, 4-5-vuotiaita hevosia, sekä yksi vähän vanhempi hevonen. Lisäksi satunnaisesti ratsastan muitakin hevosia, esimerkiksi tällä hetkellä ykkösratsastaja/omistaja on matkoilla joten liikutettavana on myös hänen hevosensa.

Tässä pikaiset kuulumiset ennen nukkumaanmenoa, laitan loppuun vielä muutaman kuvan!
1 kommentti:

  1. Mukavaa kuulla kuulumisia :) näitä onkin kaivattu!

    VastaaPoista