keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Takaisin Suomessa!

Palasin takaisin Suomeen vähän aikaa sitten, ja nyt jatkan taas omien hevosten treenaamista. Tirppa on ollut poissaoloaikani laitumella lomailemassa, mutta nyt se on taas laitettu töihin (ja laihdutuskuurille..). Tirppa on itseasiassa ollut todella hyvä lomansa jälkeen, paljon yhteistyöhaluisempi ja työskentelee paljon paremmalla fiiliksellä kuin ennen lomaa. Tirppa on jo kerran käynyt valmennuksessa hyppäämässä ja eilen kävimme Ypäjällä harjoittelemassa Derbykentällä Ratsujalostusliiton järjestämässä harjoitustilaisuudessa, joka oli avoin nuorille FWB hevosille. Alempana kuvia derbykentältä!
 Täältä löytyy linkki lyhyeen reilu viikko sitten kuvattuun videoon Tirpan sileänratsastuksen loppuraveista. Valitettavasti enempää videota ei ole, kun kuvaajia on niin hankala aina järjestää kentän laidalle..Gromer on ollut hyppytauolla minun ollessani poissa, viimeksi se hyppäsi Keravan kisoissa ennen Hollantiin lähtöäni. Nyt Gromer on taas aloittanut hyppäämisen, ja pari kertaa ollaankin ehditty käymään valmennuksessa. Eilisen valmennuksen videot kokosin nopeasti yhteen niitä sen kummemmin muokkaamatta, videot löydät täältä. Videolla on kaikki tunnin hypyt muutamia alkuverryttely-hyppyjä lukuun ottamatta. Kuten videolta näkee, Gromerin kanssa on vieläkin samat ongelmat kuin aikaisemminkin, se ei meinaisi oikein malttaa rentoutua hypätessä, ja odottaa rauhassa estettä sekä jatkaa vielä sen jälkeenkin tasaisesti ja rauhallisesti. Pidättäessä ja laukkaa lyhentäessä sillä on hieman huono tapa vain nostaa pää ylös, laskea selkä alas ja lähteä juoksemaan estettä päin aina kun se jännittyy. Kun se pysyy rentona, pidätteet ja askeleen lyhennys onnistuu hyvin. Karkuun juokseminen korostuu entisestään kilpailuissa, sillä kilpailutilanne saa Gromerin todella jännittyneeksi, jolloin se ottaa turhia pudotuksia huonolaatuisten hyppyjen takia. Olemme yrittäneet erilaisten harjoituksien avulla saada Gromeria hieman rennommaksi hypätessä, mutta luulen että tähän auttaa vain aika ja rutiini. Myös kuolaimen merkitystä olemme miettineet paljon. Tällä hetkellä kuolaimena on hypätessä suora kumi-pelhami, mutta välillä tuntuu ettei se ole kuitenkaan sille se oikea kuolain. Olemme valmentajan kanssa miettineet hackamore-kuolaimen kokeilua, mutta luulen että Gromer ei ehkä kuitenkaan ole tarpeeksi herkkä sitä kuolainta varten. Täytyy miettiä vielä joitain muita kuolainvaihtoehtoja kokeiltavaksi, jos vaikka löytyisi joku sopivampi. Vahvempaa kuolainta Gromer ei oikeastaan tarvitse, mutta ehkä jonkinlainen vipu-vaikutteinen kuolain, joka auttaisi pidätteiden läpimenemisessä (tietenkin yhdessä jalkojen ja istunnan kanssa) niin että pää ei pidättäessä nousisi ylös, jolloin selkä laskee alas ja hyppyjen laatu kärsii. Pelhamin pitäisi teoriassa olla ihan hyvä kuolain juurikin tämän tyyppisille hevosille, mutta silti välillä tuntuu ettei se kuitenkaan ole hyvä Gromerille..


Fajana on ollut kevyellä liikutuksella äitini toimesta minun ollessa Hollannissa, mutta joitakin viikkoja sitten Fajana onnistui pudottamaan äitini selästään ja irti päästessään hieman kolhimaan itseään, jonka takia se on ollut taas pienellä sairaslomalla ja kevyemmällä liikutuksella. Onneksi mitään vakavaa ei kuitenkaan sattunut. Kohta puoliin päästään taas treenaamaan ja kilpailemaan.

Seuraavat kilpailut ovat tulevana viikonloppuna, jolloin Lauantaina Tampereella hyppää Tirppa, ja sunnuntaina Hyvinkäällä Gromer sekä lainaratsu.

Loppuun vielä kuvia puhelimesta!

                         Jee takaisin Suomeen!                                                         Likainen ja pyöreä Tirppa

 
 


                                                                                                Molemmat lenkillä ;)
                                                                                        
Ihana kesäinen Hanko <3
 
 

11 kommenttia:

 1. Ihanan pitkä postaus ja tosi kivoja kuvia! Kiva taas kuulla kuulumisia :)
  Onko sulla muuten jotain suunnitelmia nyt lukion jälkeen ensi vuodelle (töitä tai opiskelua)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että pidit! Nyt syksyllä/talvella varmaankin töitä ja ensi keväänä haen johonkin kouluun, tosin vielä on aika auki että mitä oikein lähtisi opiskelemaan :)

   Poista
 2. Onko pinkki vielä sulla? :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. on Pinkku meillä :) Pinkku on taas sairaslomalla viime vuoden juhannus-kisoissa tapahtuneen loukkaantumisen takia, jolloin kilpailukentän liian pehmeä pohja aiheutti Pinkun takapolveen ison revähdyksen, eikä se meinaa millään parantua. Pinkku on nyt ollut polvi-leikkauksessa ja toivotaan että se auttaisi

   Poista
 3. Olipa kivan pitkä postaus pitkästä aikaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän nyt hieman ryhdistäytyä tämän blogin suhteen ja tehdä useammin pidempiä postauksia, katsotaan kauanko kirjoitusintoa riittää :D

   Poista
 4. miten ois kierre nivel gromerille? sä ratsastat tosi hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon!
   Mä vähän luulen, että kierretty saattaa olla hieman liian kova kuolain Gromerille, se on kuitenkin aika herkkä suustaan. Ennen pelhamia hyppäsin ihan tavallisella nivelellä, mutta juurikin tuon pidättäessä pään nostamisen takia vaihdoimme kumipelhamiin, joka sitten oli hieman niveltä parempi pienen vipuvarren ansiosta. Voihan sitä kierrettyäkin tietty kokeilla, mutta luulen ettei sekään oikein Gromerille sovi :/

   Poista
 5. Vitsi on aina ollu aikomusta ottaa valmennusta Juhanilta mut nyt kun Rosa lähtee niin saa nähdä jos saan jonkun liikutettavan/ kisattavan, ellei sit enemmän. Kun ite pidän nyt taukoo hevosen omistamisesta et saan ton koulun loppuun..

  VastaaPoista
 6. ps. ootko kokeillu pessoa kuolainta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti löydät jonkun kisattavan hevosen! en ole Gromerilla kokeillut pessoaa, mutta aiempien kokemuksieni mukaan (tosin eri hevosilla) en usko senkään sopivan.. Tällä hetkellä pelham toimii taas oikein hyvin, ehkä aiemmin oli vain jokin ohimenevä huonompi vaihe, jonka takia tuntui että kuolain pitäisi ehkä vaihtaa

   Poista