maanantai 1. syyskuuta 2014

Kotkan ja Salon kisat

Tirppa hyppäsi Kotkan aluekisoissa 17.8. kaksi alueluokkaa, 110 ja 120cm korkeudella. Tirppa käyttäytyi taas ihan hyvin, kun se tälläkin kertaa matkusti yksin ilman muita hevosia, jolloin kisapaikalla sen ei tarvitse huudella muiden perään tai vahtia missä kaverit ovat. Tirppa on hieman läheisriippuvainen ja ainoa keino pitää se kisapaikalla rauhallisena on lähteä sen kanssa yksin reissuun. Ensimmäisessä luokassa Tirppa hyppäsi hyvin, mutta jostain syystä se kesken radan teki äkkipysähdyksen ja jäi hetkeksi hyppimään pystyyn kisakentän reunalle. Pienen neuvottelun jälkeen sain sen jatkamaan rataa, jonka se hyppäsi puhtaasti ja kiltisti loppuun. Saimme tästä ylimääräisestä kohtauksesta johtuen yliaikaa ja tuloksemme oli 13 virhepistettä. 120cm luokassa Tirppa hyppäsi kuitenkin hyvän puhtaan radan ja sijoittui toiselle sijalle.


Riders Trophy Salossa 23.-24.8. mukana olivat lauantaina Gromer, Wishdyne ja Fajana, sekä sunnuntaina Tirppa.

Gromer hyppäsi 95cm ja 105cm luokat, saaden ensimmäisestä luokasta yhden yliaikavirheen ja jälkimmäisen luokan uusinnasta yhden pudotuksen ja kiellon. Pudotus oli hieman turha huolimattomuusvirhe ja kielto johtui lähinnä viimeistä estettä edeltävästä kaarteesta, jossa pehmenneen pohjan takia Gromerin laukka jäi liikaa paikalleen ja hyytyi, josta johtuen joutui hieman liian lähelle viimeistä estettä. Gromerin 'arka paikka' on aina ollut läheltä hyppääminen, koska se on sille vielä hieman vaikeaa, joten se mielummin poistuu tälläisestä tilanteesta loikkaamalla esteen sivuun. Minun olisi pitänyt kaarteessa hieman nopeammin reagoida jalalla ja ratsastaa laukkaa enemmän eteen, tällöin ehkä kiellolta olisi vältytty. Gromer kuitenkin suoritti rennosti ja tasaisesti muuten, johon olen enemmän kuin tyytyväinen, varsinkin kun sillä on ennen ollut tapana jännittää kisoissa mikä taas näkyy huonona ratsastettavuutena, ryntäilynä esteille ja kieltoina/pudotuksina.Wishdyne hyppäsi 105 ja 115cm luokat saaden ensimmäisen luokan uusinnasta kaksi pudotusta ja voittaen jälkimmäisen luokan puhtaalla ja nopealla radalla.

 

Fajana hyppäsi kisoissa pitkästä aikaa, viime kisa oli Ypäjän Finnderby alkukesästä. Fajana hyppäsi vain 115cm luokan saaden yhden pudotuksen ensimmäiseltä esteeltä. Rata oli hieman epätasainen mutta ihan rauhallinen ja ratsastettavissa Fajana kuitenkin oli kesän kisatauosta huolimatta.Tirppa hyppäsi sunnuntaina nuorten hevosten kansallisen 120cm luokan puhtaasti sijoittuen jaetulle 1.sijalle. Tirppa käyttäytyi taas erittäin kiltisti, kun matkusti yksin ilman muita hevosia, eikä keksinyt ylimääräisiä temppuja. Radalla se hieman tuijotteli reunoilla olevia telttoja ja katsomoa, mutta ei kuitenkaan tehnyt mitään tyhmää tällä kertaa. Normaalia enemmän sain ratsastaa jalalla tuijottelun vuoksi, mutta muuten tosi kivasti hyppäsi ja suoritti. Videota en ole ehtinyt vielä lataamaan youtubeen.Kotkan ja Salon kisojen jälkeen vuorossa oli GP-finaali-viikonloppu Helsingissä Laaksolla, josta kerron erillisessä postauksessa. Julkaisen postauksen heti kun saan sen kirjoitettua valmiiksi!


2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Ystäväni hevonen, jota saan lainata :) Se on myös myynnissä! 11v hollantilais-tamma, ihan tosi kiva hevonen :)

      Poista