torstai 29. tammikuuta 2015

Kuulumisia

Vitsi kun aika kuluu niin nopeasti ettei sitä edes ehdi tajuta. Tammikuu vaihtuu kohta helmikuuksi, ja pian ollaankin jo kevään puolella! Eiköhän se kevät kohta tule, vaikka välillä meinaakin usko loppua täällä kylmyyden ja pimeyden keskellä. Tällä hetkellä oma hevostilanne ei näytä kovin hyvältä, Tirppa on ainoa treenikunnossa oleva, ja Pinkkukin vasta palailee pitkältä sairaslomalta. No okei, Molly on kyllä elämänsä kunnossa, mutta ei siitä enään kunnon treeniin ole, ansaitulla eläkkeellä kun on. Fajana joutuu taas pidemmälle sairaslomalle ensi kuun alussa olevan leikkauksen jälkeen, eli kesän kilpailut voi Fajanan kohdalla unohtaa. Huoh, viimeinkin kun se olisi ollut valmis hyppäämään nuorten GP-sarjaa ja SM-kilpailut, niin eiköhän se sitten onnistu rikkomaan itsensä, vaikka kuinka olen yrittänyt sitä pitää pumpulissa.. Seuraavaksi varmaan kokeillaan pyöreää karsinaa pehmustettuna patjoilla ja koko otus kulpamuoviin käärittynä. Fajanalla taitaa olla jotain itsetuhoisuuteen taipuvia ominaisuuksia, kun se on niin kovin innokas itseään kolhimaan. Onneksi muita ratsastettavia hevosia ja poneja on, ettei ihan ratsastamatta tarvitse olla. Tällä hetkellä ei tosin ole tiedossa yhtään lainahevosta tulevalle kisakaudelle ja kisatreeniin, kun Wishdynekin on myyty.

No mutta, onneksi Tirppa on käyttäytynyt oikein mallikkaasti nyt lähiaikoina ja sen varaan jopa uskaltaa vähän jo tehdä suunnitelmia tulevan kauden suhteen, tai ainakin alkukauden. Tirppa on nyt pari kertaa ehtinyt hypätä treenitauon jälkeen, ja treenit ovat lähinnä koostuneet jumpasta ja rutiininkeräämisestä pienillä sujuvilla harjoituksilla. Paljon on tehty in-and-out- harjoituksia sekä esteillä että kavaleteilla, sekä myös pidempiä jumppasarjoja, niin valmentajan treeneissä kuin kotitallillakin. Jumppasarjat ja innarit on todella hyvä keino saada hevoseen lisää notkeutta, irtonaisuutta ja elastisuutta, sekä erinomainen hevosen kuntoa ja voimaa lisäävä harjoitus, eivätkä ne rasita hevosia kuten isommat esteet.

Harmi, että kuvaajia on niin vaikea saada mukaan tallille tai treeneihin, mistä johtuen minulla ei ole paljoakaan video- tai kuvamateriaalia jaettavaksi.

Tässä videolla eilisen treenin alkuverkat, valitettavasti enempää videoita ei eiliseltä löydy:


Minulla on aina tapana katsella moneen kertaan videoita valmennuksista ja monesti katselen näitä alkuverkan hyppyjä hidastettuina. Nappasinkin yhdeltä videolta lyhyen kuvasarjan Tirpan hypystä:
Tässä taas muutamia videopätkiä viime treenien alkupuolelta; alkuverkkaa jumppasarjalla ja vähän pieniä tehtäviä


Tässä myös lyhyt (ja ainoa) videopätkä Tirpan nykyiseltä kotitallilta parisen viikkoa sitten kuvattu, jolloin osallistuin entisen pitkäaikaisen valmentajani tunnille. Tunnilla tehtiin enemmän estekoulun juttuja, kavaletti-innaria ja puomitehtäviä, sekä pienillä esteillä/kavaleteilla erilaisia harjoituksia. Videota on valitettavasti vain vähän alkuverryttelyn laukkatyöskentelystä, ei ollenkaan puomi- ja kavalettitehtäviltä.6 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää meno videoilla! Saako muuten kysyä mitä teet tällä hetkellä kun olet jo valmistunut lukiosta? Opiskeletko tai käytkö töissä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kuulla! Tällä hetkellä en ole enää töissä, nyt luen kauppiksen pääsykokeisiin ja toivottavasti syksyllä pääsen opiskelemaan :)

   Poista
 2. Voi fajana! Miten se on onnistunut itsensä noin rikkomaa? Hui, vielä leikkaus :o toivottavasti paranee nopeasti ja pääset taas treenaamaan normaalisti. Mikä leikkaus sille tehdään ja on onko se iso toimenpide? Kuulostaa pelottavalta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on saanut toiseen etujalkaansa irtopalan n. kuukausi sitten, todennäköisesti kolauttanut jalan kovaa johonkin, mm. Omaan jalkaansa, puomiin tms.. Tänään Fajana on leikattu ja leikkaus meni hyvin. Toipumisaika on melko pitkä, joten kunnon treenin aloittamiseen menee pidempi aika. Pitäisi kuitenkin palata ihan normaaliin käyttöön :)

   Poista
  2. Tsemppii paranemiseen! Miten muuten huomasitte irtopalan? Ontuiko se vai minkälaisia oireita siihen kuuluu?

   Poista
  3. Kiitos, toivottavasti Fajana malttaa ottaa iisisti koko sairasloman ajan :) Fajana alkoi ontumaan käynnissä yksittäisiä askeleita, ei siis jatkuvasti vaan välillä ontui muutaman askelluksen ja välillä oli ihan puhdas. Veimme Fajanan klinikalle ontumisen alettua ja röntgenissä näkyi irtopala, ja varattiin sitten heti leikkaukseen aika. Onneksi saatiin nopeasti leikattua irtopala pois :)

   Poista