torstai 1. lokakuuta 2015

Syyskuulumisia!

Viime päivityksestä on kulunut niin paljon aikaa etten edes tiedä mistä aloittaisin kuulumisten kertomisen..

Aloitin syyskuussa opiskelut uudessa koulussa, ja opiskelut vievätkin melkoisen paljon aikaa, välillä meinaa päivät venyä todella pitkiksi. Ratsastelen tällä hetkellä oikeastaan vain muiden hevosilla, epäsäännöllisen säännöllisiä ratsastettavia on tällä hetkellä yhteensä noin kymmenen, ja lisäksi pidän jonkun verran tunteja tutuille. Ratsastan myös Pinkulla aina silloin tällöin. Pinkku on vielä kuntoutuksessa, mutta luulen että loppuvuodesta voidaan aloittaa taas hyppääminen, vihdoinkin! Onhan tässä jo noin vuosi viime hyppykerrasta.. Vähän olen myös miettinyt ja katsellutkin joko nuorta omaa tai sitten lainahevosta jollain diilillä, oikeastaan olen aika avoin kaikenlaisille, niin nuorille kuin kokeneemmille hevosille ja erilaisille sopimuksille.. Saa mielellään ehdottaa jos jollakin olisi tarjota jotain! 

Kisakuulumisia ei kauheasti ole, sillä hevostilanne on tällä hetkellä edelleen melko huono. Joitakin kisoja olen hypännyt Triolla, mutta niitäkin hyvin vähän, kun sillä on ollut vähän jotain vialla ja sen takia myös sekin ollut tauolla. Syyskuun alkupuolella järjestettiin Etelä-Suomen aluemestaruudet Helsingissä laaksolla, johon osallistuin lainahevosella Quartellolla. Oli kyllä niin kiva päästä kisoihin pitkästä aikaa. Vaikkemme ehtineet Quartellon kanssa kovinkaan paljoa harjoitella ennen aluemestaruuksia, itse kilpailut menivät kuitenkin oikein hyvin: verkkaluokasta siisti nollarata ja sijoitus, ja nuorten mestaruusluokasta kultamitali!

Fajana on tällä hetkellä kantavana oriista Ludwig von Bayern, jo kolmannella kuulla. Varsan olisi tarkoitus syntyä siis ensi alkukesästä. Tirppa myytiin siitoskäyttöön noin viikko sitten, kun se ei enää kestä kilpakäyttöä. Tirppa siis loukkaantui jo 4-vuotiaana sattuneen tapaturman seurauksena, jossa se hyppäsi noin pari-metrisen tarhan metalliaidan yli ja takajalkojen ottaessa hieman osumaa sen ristiselän alue vaurioitui. Tämä vamma ristiselästä löydettiin kuitenkin vasta tämän vuoden keväällä, monen vuoden tutkimusten jälkeen, mutta vamma oli ehtinyt mennä jo sen verran pahaksi ettei keinoja sen parantamiseksi enää ollut. Toivotaan kuitenkin tulevaisuudessa hienoja pikku-Tirppoja kisaradoille!

Valitettavasti nyt ei aika riitä pidempään päivitykseen, mutta yritän jatkossa vähän olla aktiivisempi päivittämään kuulumisia! Loppuun vielä video aluemestaruuskisoista ja kuvia sekä kesältä että alkusyksyltä :)
Kuvannut Marika Puirava
 
                                                              Kuvannut Maria Sorjonen

Tirppa ja kesämaha.. Eräs lämmin kesäpäivä yritettiin viedä Tirppa uimaan, Tirppa tosin ei ollut ihan samaa mieltä.. Aiemmin se on kyllä suostunut menemään veteen mutta tällä kertaa jostain syystä sitä pelotti ihan kamalasti =D


6 kommenttia:

 1. Ihaniakuvia ja ai että kun tuli ikävä kesää :') Onnea opiskelupaikasta! Mitä koulua käyt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä on kyllä itse kullakin kova ikävä kesää :) kiitos, opiskelen Estonian business schoolissa, eli Tallinnan kauppiksessa :)

   Poista
  2. Asutko nyt siis tallinnassa? :o

   Poista
  3. Etkö siis joudu käydä tallinnassa koulussa vaikka opiskelet siellä? Miten pystyt oppimaan jos et käy luennoilla? Toi on ihan uus juttu mulle siksi vähän ihmettelen :D

   Poista
  4. Eli opiskelu on oikeestaan etäopiskelua ja sit parin viikon välein ne opettajat tulee pitää luentoja tänne Suomeen sen koulun toiselle toimipisteelle, joka on Helsingissä :) Tallinnassa me joudutaan käydä vaan pari kertaa vuodessa :)

   Poista